1. CÍL PRÁCE
Prokázat schopnosti a dovednosti nezbytné pro přípravu studené kuchyně.

2. SOUTĚŽNÍ ÚKOL
Z dostupných surovin soutěžící připraví tři druhy rolád z toustového chleba.

Soutěžící podle připravovaného výrobků nejprve vytvoří seznam surovin, který předloží ke zhodnocení. Hotový výrobek poslouží k prezentaci (výstavě) výrobků pro širokou veřejnost. Doporučujeme vycházet z moderních trendů v gastronomii s preferováním jednoduchosti, sezónnosti a estetičnosti.

3. SUROVINY, POMŮCKY

3.1 Suroviny
Každému účastníkovi budou poskytnuty suroviny, které budou uloženy k volnému výběru v tzv. spotřebním koši: 12 plátků toustového chleba, 1 x pomazánkové máslo, 100 g šunky, 100 g trvanlivého salámu (vysočina), 1 x křenová pomazánka, 1 x tavený sýr, 100 g plátkového sýru eidam, petržel, mletá paprika, paprika žlutá, ředkvičky, cherry rajčata, okurka, olivy, potravinářská folie.

3.2 Pomůcky
Soutěžící si přivezou vlastní pomůcky: mísu nebo talíř na rolády, nože, formičky, porcelán, sklo, cukrářský pytlík, zdobničku nebo jiné speciální přípravky typu WS aj. Při instalaci výrobků na výstavní stůl lze použít různé barevné ubrousky, případně další estetické prvky sloužící ke zvýraznění celkového dojmu.
Doporučujeme jednotné pracovní oblečení, bílý plášť a bílou čepici.

4. ČASOVÝ LIMIT
Maximální čas 3 hodiny, doporučujeme asi hodinu před zahájením soutěže prohlídku pracoviště, kontrolu pomůcek, zhotovení nákresu atd.

5. SOUTĚŽNÍ KRITÉRIA

HODNOCENÁ POLOŽKAPŘIDĚLENÉ BODY (MAX. POČET)
Písemný seznam surovin (předtištěný papír se jménem soutěžícího a názvem úkolu, dále s uvedenými jednotlivými výrobky a přibližným váhovým množstvím)10
Vhodnost námětu, přiměřenost surovin na počet porcí20
Dodržení postupu přípravy30
Celkový estetický dojem30
Vhodnost použitého inventáře10
CELKOVÝ POČET BODŮ100